28 november 2021

Het ontstaan van Valentino

2 min read

Onder de jongeren zijn designermerken erg populair. Steeds meer jongeren besteden honderden euro’s aan kleding van merken zoals DSquared2, Gucci, Valentino en nog veel meer. Dit doen de jongeren natuurlijk niet alleen omdat de merkkleding er zo mooi uit ziet, maar het draait natuurlijk ook om de status die de kleding met zich mee brengt. Doordat veel jongeren stoer lopen in de kleding, wordt de oorsprong van veel merken al snel vergeten. In dit artikel gaan we wel dieper in op een van de bekendste designermerken; Valentino.

Hoe is Valentino ontstaan?

Zoals je aan het woord al kan horen is Valentino een Italiaans merk. Ongeveer tachtig jaar geleden werd Valentino Garavani geboren in een mooi klein dorpje net boven de grote stad Milaan. Als kind droomde hij er al van om iets in de mode te doen en dit kon je toen die jong was ook al zien aan zijn unieke kledingstijl. Hij droeg zich anders als de rest van de kinderen en viel dus al snel op. Wanneer hij ouder werd besloot hij dan ook om een carrière in de mode te starten in de mooie stad Parijs. Hier had hij niet direct een eigen merk opgericht, maar hij begon in de ontwerpafdeling van het bedrijf Jean Desses. Een paar jaar later ging meneer Garavani echter weer terug naar Italië, waar hij zijn eigen modehuis startte in Rome.

Valentino nu

Dat kleine modehuis wat Valentino Garavani begon in Rome is uitgegroeid tot een van de bekendste merken in de modewereld. De kleding is goed te herkennen door de klassieke lijn die vaak gecombineerd wordt met felle kleuren. De echte mode-experts kennen het merk vooral door zijn avondjurken, maar onder de jeugd zien we dat ook Valentino shirtjes en Valentino schoenen erg populair zijn. Het aanbod van Valentino is enorm. Benieuwd naar dit aanbod? Neem dan zeker een kijkje bij Shoebaloo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *