28 november 2021

Sokken hebben meer functies

2 min read

Natuurlijk draag je sokken omdat het vaak comfortabeler zit als je schoenen draagt dan geen sokken. Toch is dit zeker niet de enige functie die sokken kunnen hebben. Ze kunnen je voeten warm houden tijdens de koudere dagen en als je kinderen hebt, zijn sokken met anti-slip voor hun ook wel erg prettig. Sokken lijken zulke doodgewone dingen waar je eigenlijk niet veel over nadenkt, maar als je dit doet kom je erachter dat er heel veel soorten sokken zijn waardoor je je er misschien toch wat meer in wilt verdiepen.

Geen ‘normale’ sokken

Iedereen kent wel de normale sok, gewoon simpel maar prettig. Toch bestaan er ook andere soort sokken, zoals bamboe sokken. Ten eerste zijn deze sokken beter voor het milieu door waar ze mee zijn gemaakt. Daarnaast zijn bamboe sokken ook beter voor je huid, want de sokken voelen erg zacht aan. Veel mensen zijn het er vast wel over eens dat zachte sokken lekkerder zitten dan stroeve, harde sokken. Bamboe sokken zijn ook niet seizoensgebonden, je kunt ze namelijk in de zomermaanden en in de wintermaanden dragen en natuurlijk de maanden daartussenin. In de winter houden de sokken je voeten lekker warm en in de zomer ademen de sokken lekker door. Misschien ben je het ook gewend om je sokken na een keer dragen in de was te doen, maar bij bamboe sokken is dat niet nodig. Je hebt geen last van zweetvoeten door het materiaal, dus je kunt de sokken best wat langer dragen dan een keer.

Leuke merken

Je hebt hele simpele sokken, maar ook merken die speciaal sokken ontwerpen en verkopen. Denk bijvoorbeeld aan bonnie doon, een merk dat in de jaren 50 is opgericht in Amerika. De oprichter was van Schotste afkomst en heeft dit ook in de naam van het merk gebruikt. Doon is namelijk een rivier die door Schotland stroomt en bonnie betekent ‘mooi’. Eind jaren 60 wordt bonnie doon door een Nederlander naar Nederland gehaald. Het merk staat voor sokken die kwalitatief goed zijn, maar ook modieus. De sokken zijn naadloos en er zijn ook nog eens verschillende collecties waardoor er voor iedereen wel wat te vinden valt. Ook worden de sokken nog eens voor iedereen gemaakt, van jong tot oud. 

Een statement maken

Sokken kun je natuurlijk simpel houden, maar je kunt het ook iets laten toevoegen aan je outfit. Je hebt het vast al wel eens gezien, iemand in een pak wat er erg chique uitziet en daaronder worden sokken gedragen die een leuk printje hebben. Zo voel je je in de outfit misschien ook wat minder zakelijk en kun je toch nog wat leuks toevoegen. Er zijn genoeg van dit soort grappige en vrolijke sokken te vinden met allerlei verschillende prints en kleuren waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit wat hij of zij leuk vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *